SAĞLIKLI BESLENME

İntolerans testi moda mı ihtiyaç mı?

Gıda intolerans testlerinin dünyada da hızla yayıldığını belirten Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Nafikar Turan, kilo kontrolünde de tek başına mucizevi olarak görmenin...

Et; en iyi protein kaynağıdır

Kilo ve yaşa bağlı olarak günde 50-150 gram olmak üzere haftada 2, en fazla 3 kez et tüketmek yeterli protein alımını sağlar. Özellikle büyüme, gelişme çağındaki çocuklar ve hamilelerin, günlük...

Daha fazla su içirecek ipuçları

22 Mart Dünya Su Günü kapsamında, insan sağlığı için suyun önemine dikkat çeken Waternet Sağlıklı Yaşam Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy, günlük su tüketiminin kişinin ağırlığının yüzde 3’ü ila 5’i...

Prof. Dr. Canan Karatay, “En sağlıklı meyve zeytindir”

5. Uluslararası CNR Kitap Fuarı’nda ‘Gerçek Tıbbın 10 Şifresi’ adlı kitabının tanıtım söyleşinde konuşan Prof. Dr. Canan Karatay, Rafineri un, şeker ve rafineri tuzun insülini artırdığını söyledi....

“Tuz tüketimini kısıtlamak yaşamsal öneme sahip”

Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Sevgi Şahin ideal miktarın üzerinde alınan tuzun hangi hastalıklara yol açabildiğini anlattı, önemli bilgiler verdi.

Beslenmemizde şekerli ve unlu gıdalar

Şekerin çocuklarda diş çürümesi ve obeziteye neden olabileceğini belirten Berrin Yiğit, obezitenin de birçok hastalığın kökeni olduğunu kaydetti. Berrin Yiğit, hamur işi tüketirken evde daha az...

Balığın göz sağlığına pek çok faydası bulunuyor

Balıklarda bulunan omega-3 yağlarının doğru dozlarda tüketimi sayesinde göz sağlığına ilişkin pek çok faydası bulunduğunu belirten Op. Dr. Umut Efe Güner, özellikle somon ve tuna balıklarının...

“Bitki çayı kullanımına dikkat edilmeli”

Halk arasında çoğunlukla ‘doğal ve şifa verici’ olarak bilinen, herhangi bir yan etkisi veya risk faktörleri çok da bilinmeyen bitki çayları bazı durumlarda tehlikeli de olabiliyor.

“Nohut suyu aquafaba’nın ta kendisi”

Nedir aquafaba? O kadar basit ki… Bildiğiniz baklagilleri haşladıktan sonra tencerede kalan su. Hani düne gelince içinden haşladığımız baklagili alıp, lavaboya döktüğümüz su… Latince “aqua” (su) ve...

İncir, bağışıklık sistemi için güçlü bir antioksidan

Kışın kurusunu yediğimiz inciri, dalından koparıp yemek için doğru zaman.