SAĞLIKLI BESLENME

Soğuk bitki çaylarının da sağlığa faydaları var

Uzmanlar bitki çaylarının yazın, soğuk olarak tüketilmesini öneriyor.

Peynirin protein içeriği et kadar kaliteli

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay, sahur ve iftarda tüketeceğiniz 100 gram yani ortalama 3 dilim Sürmeli veya 7-8 adet Burgu ile günlük protein ihtiyacının büyük kısmının karşılanabileceğini...

Ballı yoğurt, sindirim sistemini düzenliyor

Tatlıya alternatif olarak, uzun süreli açlıktan dolayı artan mide asidini nötralize eden yoğurt ve ham bal ile hazırlanan ballı yoğurdun tüketilmesi tavsiye ediliyor.

“Tuz yerine baharatlar kullanın”

Beslenme ve Diyet Uzmanı Yeşim Özcan kalıcı kilo kaybı için sağlıklı beslenmenin yaşam şekli haline gelmesi gerektiğini söylüyor.

Ramazan'da sağlıklı ve dengeli beslenmeye dikkat!

Ramazan'da beslenme konusunda görüşlerini aldığımız uzmanların ortak fikri oruç sonrasında hızlı yemek yemekten kaçınılması gerektiği yönünde.

“Pide yerine tam buğday ve çavdar ekmeği”

Yrd. Doç. Dr. Burcu Raylaz, oruç tutarken sağlıklı ve çeşitli besin öğelerini içeren beslenme seçenekleri ile yeterli ve dengeli beslenmeye çalışmanın esas hedefimiz olması gerektiğini...

Ramazan'da beslenme önerileri

Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Öztürk, sağlıklı bir Ramazan geçirmek için uyarılarda bulundu.

Sahurda denemeniz gereken 4 besin

İftardan 1-2 saat sonra yürüyüş yapabilirsiniz. Kilo almamak için sahura kalkmayı unutmayın.

Yeterli su içmek metabolizmanın çalışmasına yardımcı oluyor

Doç. Dr. İsmet Tamer, yaz aylarında uygulayabileceğiniz sağlık önerileri paylaştı.

Ramazan'da nasıl beslenmeliyiz?

Bu yıl ramazanın Temmuz ayına gelmesiyle 15 -17 saat besin alamıyoruz. Uzun süren açlık ise metabolizma hızını düşürüyor. Buna bir de geç saatte açılan ağır iftarlar da eklenince, kilo alımı diğer...