YEME İÇME

Tefal'in 60’ıncı yılı kutlandı

1956 yılında Fransız mühendis Marc Grégoire’nın Tefal adıyla kurduğu şirketi ve Paris’te açtığı ilk mağazası ile yoluculuğuna başlayan Tefal, bugün 120 ülkede pişirme ve küçük ev aletleri...

Hint Mutfağına uzanan lezzet yolculuğu

Dubb Indian Bosphorus’un  Şefi Vinod Kumar Chouhan’ın özel olarak hazırladığı menüler Hindistan’nın lezzetlerini sunuyor.

Kitchenette'den, Alsancak’ta yeni mekan

2005 yılından bu yana cafe, bar olarak hizmet veren Kitchenette, Türkiye ve dünya’da yer alan şubelerine bir yenisini daha ekleyerek 15. şubesini İzmir Alsancak’ta açtı.

“En çok somon ve levrek tüketildi”

Dardenia  2016 yılı ilk yarısındaki balık tüketim alışkanlıklarını açıkladı. Buna göre tüketiciler tarafından en çok tercih edilen balıklar somon ve levrek oldu. Dardenia’nın İstanbul genelindeki...

Türk şeflere uluslararası sertifika

WACS (Dünya Şefler Birliği) Professional Cook-Commis Chef Sertifikası artık Türkiye’de veriliyor.

Ayıntap Baklava online satışa ağırlık verdi

Avrupa Birliğinin coğrafi işaret olarak tescil ettiği Antep baklavasının en iyi temsilcilerinden biri olan Ayıntap Baklava, online satışa ağırlık verdi.

Fransız Sarayı’nda Le Cordon Bleu mezunları göz doldurdu

Fransa'nın "patisserie" kültürünü İstanbul'un seçkin tatlılarıyla buluşturan 'Journée Pâtisserie et Boulangerie'de Le Cordon Bleu mezunlarının stant ve sunumları konukların beğenisini...

Aşure nasıl yapılır?

Aşure ayı geldi. Mutfakların bereketi aşureler bir çok evde pişirilmeye başlandı. Her ay hazırladığı bulgurlu yemek tarifleriyle dikkat çeken Duru Bulgur’un bu ay ki lezzeti Aşure...

Konya lezzetleri odun ateşinde

Odun fırınından yağ somunu, bıçak arası ve etli ekmek gibi pide çeşitlerinin yanı sıra; tarhanalı tavuk ve kuzu kol gibi seçenekler de Delimonti’de yemek severlerle buluşuyor.

Palamut sezonu açıldı

Dardenia, tezgâhların taptaze palamutlarla dolup taştığı bugünlerde teppanyaki ızgara palamutu menüsüne ekledi.