YENİ ÜRÜNLER

Gıdalarda alerjenler ve yasal düzenlemeler

Yerfıstığı, yumurta, badem ve süt gibi gıdalar, alerjisi olan bireylerde hayati tehlikesi bulunan alerjik reaksiyonların oluşmasını tetikleyebilmektedir. Bu durum özellikle karmaşık bileşimlere...

Lactosan doğal aroma artırıcı peynir tozları etiketlemede kolaylık...

Bugünün tüketicileri gıda ürünlerinden daha fazlasını bekliyorlar. Daha fazla değer, kolaylık, otantik tat, doğal katkı maddeleri kullanımı ve doğru etiket. Ürün için doğru aromayı bulmak bir...

Gıda hijyeni ve güvenliği

Gıda endüstrisinde güvenli gıda üretimi yasal bir zorunluluktur. Türk Gıda Kodeksi'ne göre gıda üretimi yapan firmaların, HACCP gıda güvenliği sistemini üretim prosesinin her aşamasında uygulaması...

“Aroma yaratıcılığımızın sınırı yoktur”

Eurofragance esans ve aroma dizaynı ve üretimi konusunda uzman olan, Barselona'dan 15 km uzaklıkta bulunan Rubi'de 1990 yılında kurulan bir İspanyol firmadır.

Silverson ‘high shear' mikserler ile süt ürünleri üretimi

Silverson Machines, “high shear” mikser teknolojisinde tüm dünyada tartışılmaz bir üstünlüğe sahiptir. Yaklaşık 60 yıldır dünyanın en büyük üreticilerine karıştırma uygulamalarında yaşanan...

Entegre bilgi sisteminin mantıksal sonucu EU-VO 178/2002 ve 5179'a göre /...

Toplam 5 kısımdan oluşan serimizin bu ay “İzlenebilirlik” kısmını işleyeceğiz. Önümüzdeki ay ise “Maliyetlendirme” konusuna değineceğiz. Herkes gıda ürünlerinde izlenebilirliği...

Üretim Alanlarında Hijyen İzleme Sistemleri

Gıda üretim alanlarında hijyen izleme dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Üretim alanındaki yüzeyler ve sirkülasyon halinde olan hava belirli aralıklarla kontrol edilmelidir. Bu...

Yemlerde vitamin analizleri

B vitaminleri kanatlılarda gelişimi, sinir sistemini, hayvanın sağlığını ve yumurta ve et verimini doğrudan etkilemektedir. Suda çözünebilen B vitaminleri vücutta depolanamamaktadır. Bu sebeple B...

Kanatlı sektörü için ölçüm çözümleri

Tüm üretim proseslerinde olduğu gibi beyaz et üretiminde de kalitenin arttırılması ve gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için hassas ölçüm yapılması şarttır. Kanatlı sektöründe sadece üretim...

Steril su üretmek için ultra filtrasyon tekniği

Gıda ve İçecek sektöründe Ultra Filtrasyon – UF tekniği son 15 yıldır duyulan bir terimdir. Süt, meyve suyu, sirke gibi proseslerde rastladığımız UF tekniği, son yıllarda Steril Su elde etmek...