YENİ ÜRÜNLER

Avrupa Birliği aflatoksin numune alma, homojenizasyon ve raporlama...

Gıda güvenliği, Avrupa Birliği'nde tüketiciler açısından en önemli gündem maddelerinden birisidir. Bu amaçla kurulan Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu'nun ana görevi gıda güvenliği ile ilgili yasaların...

Baklavanın portakallısı Konyalı'da

Türk Mutfağı'nın vazgeçilmez tatlılarından cevizli baklava ve Konyalı ile özdeşleşen “Portakallı Baklava” özel tasarım bakır tepsilerle butik satışa sunuldu. Konyalı yaptığı açıklamada şu...

Kayısı çekirdeğinden yeni ürünler

Malatyalı şirket Akçin Tarım Ürünleri'nin uzun süren AR-GE çalışmaları sonuç verdi. Firma, kuru kayısı ve kayısı çekirdeği üzerine yapılan çalışmaların ardından; kayısı çekirdeğinden öğütülmüş...

Tahıl işleme proseslerinde nem ve sıcaklığın önemi

Tahıl ürünlerinin işlenmesi esnasında nem ve sıcaklığın ölçümü büyük önem taşımaktadır. Bu parametreleri sürekli (on-line) ya da anlık olarak kontrol etmek ve izlemek için Testo, değişik...

Malzeme ve bilgi akımının lojistik zincir boyunca senkronizasyonu

Entegre şirket yönetimi yazılımı ile tüm proseslerin detaylı şekilde yapılandırılması Lojistik zincir, firmadaki tüm üretim işlemleri boyunca oluşan süreçlerin tamamını kapsar. Entegre bir kaynak...

Üretim alanlarında hijyen izleme sistemleri

Gıda üretim alanlarında hijyen izleme dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Üretim alanındaki yüzeyler ve sirkülasyon halinde olan hava belirli aralıklarla kontrol edilmelidir. Bu...

Et ve et ürünlerinde enzimatik analizler

Eski adı Boehringer Mannheim olan Roche Diagnostic enzimatik test kitleri meyve suları, şarap, bira, süt ürünleri, yumurta ve et ürünleri gibi pek çok gıda maddesinin analizinde yoğun olarak...

â€œİşiniz ne olursa olsun, temizlik ve hijyen daima önemlidir”

Gıda hijyeni gıda maddelerinin insan sağlığına zararsız ve güvenilir olması için üretim, işleme, muhafaza ve dağıtım aşamalarında gerekli hazırlıkların yapılması ve önlemlerin alınması olarak ifade...

Entegrasyon sayesinde rasyonalizasyon

Şu sıralar süt endüstrisi dramatik bir konsantrasyon sürecinden geçmektedir. Almanca konuşulan bölgelerde bugün 200 civarında üretici faaliyet göstermektedir ve sektör 5 yıl içerisinde...

Et işleme sektöründe ölçüm teknolojisinin önemi

En iyi kalitedeki hammaddeleri, baharatları ve katkı maddelerini kullanmak et işleme sektörü için çok önemlidir. Et ve et ürünleri her zaman sıcaklığa karşı duyarlıdır ve belirli sıcaklık...