YENİ ÜRÜNLER

R-Biopharm'dan dünyanın en geniş mikotoksin analiz seçenekleri

“Özelikle AB ülkelerinde ve ülkemizde çok sayıda işletme ve laboratuvar tarafından kullanılan R-Biopharm ürünleri ISO9001–2000 Kalite Sistemi altında üretilmektedir” R-Biopharm Group...

Kızartma yağlarının kalite kontrolü ve optimum kullanımı içi

Yemeklerin ana maddelerinden biri olan yağlar doğru kullanılmadığı taktirde insan sağlığını olumsuz etkiler. Bu etkiler baş veya mide ağrısı, hazımsızlık gibi durumlarla kendini gösterip günümüzün...

Zeytinyağında kayıtdışını üst gelir grubu besliyor

Zeytinyağında markasız ürünlere ilgi ve dolayısıyla kayıtdışı artıyor. Türk tüketicisinin yüzde 77'sinin, zeytinyağını sağlıklı bir ürün olduğu için tercih ettiğini kaydeden Unilever Türkiye Gıda...

Malatya Tereyağı'ndan 2.5 trilyonluk yatırım

Günlük 100 ton kapasiteli süt ve süt ürünleri tesisleri yatırımı yapan Malatya Tereyağı, yeni tesislerini yıl sonunda tamamlamayı planlıyor Malatya Tereyağı şirketi, yıl sonunda süt sektörüne...

Üretim alanlarında hijyen izleme sistemleri

Gıda üretim alanlarında hijyen izleme dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Üretim alanındaki yüzeyler ve sirkülasyon halinde olan hava belirli aralıklarla kontrol edilmelidir. Bu...

Atıştırmalık cips ve çerez teknolojileri

“Her yıl yüzde 25-30 büyüyen atıştırmalık cips ve çerez pazarının Türkiye'de doyma noktasına gelmesi için daha gidilecek çok yol var” Atıştırmalık cips ve çerez pazarı tüketim alışkanlıkları...

ELİZA Sistemleri İle Aflatoksin Analizleri

Mikotoksinler; küflerin ürettiği ikincil metabolitlerdir. Küflerin hangi şartlar altında bu toksinleri ürettikleri tam olarak bilinmemekle birlikte organizmanın kendini koruma amaçlı olarak bu...

Vitamin analizleri

Vitaminlerce zenginleştirilmiş gıda ürünlerinin sayısı her geçen gün artıyor. Bu gıdaların vitamin içeriği üreticiler tarafından kontrol edilmekle beraber, özel laboratuvarlar ve besin etiketlerini...

AB'nin yeni gıda hijyen kanunları

Mevcut yönetmeliklerin değişimi İyi kalite, düşük mikrop içeriği ve iyi bir lezzet gıda maddeleri için her zaman açıkça anlaşılan özelliklerdir. Depolanan, nakledilen ve servise hazırlanan ham...

Donatella Piatti'nin kaleminden şaraba ve yaşama dair... /...

Kavaklıdere Şarapları sponsorluğunda hazırlanan kitapta, İtalyan gazeteci Donatella Piatti'nin şarapla ilgili anıları, hikayeler, yemek tarifleri ve şarapla ilgili bilgiler yer...